Electronic Arts zou de verhaalgedreven singleplayer Star Wars-game geannuleerd hebben. De game was ooit in ontwikkeling bij EA’s eigen studio Visceral Games, die nu gesloten is. Zij hebben jaren aan de game gewerkt en de studio werd geleid door Amy Hennig, voormalig Uncharted director. Hiermee was de hoop op een goede Star Wars game met een singleplayer verhaal hoog, maar na de sluiting van de studio verdween die hoop als sneeuw voor de zon.

Volgens Kotaku’s Jason Schreier is de game nu geannuleerd, ondanks het feit dat EA Vancouver een groot deel van de game opnieuw had gemaakt. Zij kregen begin 2017 de game van Visceral en hebben er sinds die tijd aan gewerkt.

Mocht het nieuws kloppen dan is dit erg verdrietig voor de fans die hadden gehoopt op een goede verhalende Star Wars game, in plaats van de gebruikelijke multiplayer titels. EA heeft in 2013 de exclusieve rechten van Disney verkregen om Star Wars games te maken, maar met waar ze tot nog toe mee op de proppen zijn gekomen is niet bepaald subliem te noemen.