Rondom Anthem heerst inmiddels een hele soap en met een nieuws archief vol negatieve berichten is het geen prettige soap. Dit is zonde, want het begon aanvankelijk heel positief met onze preview, maar sinds de VIP demo is de game jammer genoeg nauwelijks positief in het nieuws geweest. Nu zijn er weer problemen met de game die zich uiten via crashes op de console, iets wat we al eerder hebben meegemaakt, ook met de demo.

Inmiddels verschijnen er topics en meldingen dat de volledige game last heeft van behoorlijk wat vastlopers en crashes. De meeste mensen die de game spelen melden minimaal twee crashes en behoorlijk wat vastlopers te hebben gehad. De error die spelers te zien krijgen bij een vastloper is veelal de ‘CE-36329-3’ nadat de game plots is afgesloten.

Nu valt een crash makkelijk af te wimpelen, maar het gaat hier om een crash op systeem niveau en die lijken nogal vaak voor te komen. Dit betekent dat de PS4 zich na de crash gedraagt alsof de stekker plots uit het stopcontact is getrokken. Daarna moet de PS4 zich helemaal herstellen en de database opnieuw opbouwen, wat al snel vijf minuten in beslag neemt. Dit is best eng als dit plots gebeurt en je zou haast gaan twijfelen of er wellicht iets met je stroomvoorziening is.

Dit is een heftige bug en de zoveelste voor Anthem. Het ding is ook dat dit soort hevige crashes eigenlijk nauwelijks voorkomen bij games en het is des te vervelender dat dit juist bij Anthem weer het geval is.