Codemasters en Koch Media hebben vandaag een nieuw deel aangekondigd in de Formula 1 franchise, namelijk F1 2019. In tegenstelling tot vorige jaren komt de officiële game twee maanden eerder uit in het F1 seizoen van 2019. Dit betekent at de game wereldwijd op 28 juni 2019 al in de schappen ligt, behoorlijk snel al dus. De game wordt uigebracht tijdens het Oostenrijkse Grand Prix-weekend en daarmee alvorens de Briste, Duitse en Hongaarse Grand Prix.

De game is naar eigen zeggen al twee jaar in ontwikkeling en is volgens Codemasters de meest ambitieuze lancering in de geschiedenis van de franchise. De game komt uit op de PS4, Xbox One en PC (via Steam). Spelers kunnen met de game voor de allereerste keer achter het stuur kruipen van een ‘regulation’ auto. De auto, beschikbaar in multiplayer, houdt zich aan de voorschriften van 2019 en laat je kiezen uit enkele livery ontwerpen waarmee spelers hun auto meer kunnen personaljseren dan ooit tevoren. Codemasters komt binnenkort met meer informatie hierover, evenals andere details over de nieuwe game.

De ontwikkelaar gaf al wel renders vrij van de 2019 F1 team liveries. Deze check je alvast hieronder, evenals de teaser trailer.

We zijn verheugd om F1® 2019 eerder in het Formula 1-seizoen uit te brengen, zodat de game kan worden gespeeld op het moment dat de kampioenschappen in de echte wereld vorm beginnen te krijgen,” aldus Paul Jeal, F1 Franchise Director bij Codemasters. “Onze nauwe relatie met Formula 1 heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van deze doelstelling voor de franchise. In aanvulling op onze bijna twee jaar durende ontwikkelingscyclus heeft dit ons toegestaan om een aantal opwindende nieuwe functies en andere primeurs voor de franchise te ontwikkelen. We kunnen niet wachten om deze te delen met de gemeenschap in de komende maanden.

De spannende samenwerking met Ross Brawn en Pat Symonds heeft voor de speler nieuwe niveaus van personalisatie in F1® 2019 gecreëerd door de toevoeging van de nieuwe reguliere auto”, zegt Lee Mather, F1® 2019 Game Director bij Codemasters. “Met de aanhoudende groei van de F1®-reeks is het geweldig om spelers meer controle en mogelijkheden qua auto- en coureur personalisatie te geven en we kunnen niet wachten om de komende maanden meer te vertellen over de nieuwe multiplayer-functies.

Teaser trailer

2019 F1 auto renders