Frontier Developments was onder leiding van David Braben bezig met een nieuwe game genaamd The Outsider. Het verhaal van de game gaat om CIA-agent Jameson die zelf een voortvluchtige wordt in plaats van deze op te sporen. In principe zou Electronic Arts deze game aan het einde van dit jaar gaan uitbrengen, maar hebben dit project stopgezet. Daarna was het de beurt aan Codemasters om de game uit te geven, maar ook deze uitgever wilt deze game niet meer uitgeven.

Nadat twee uitgevers de game niet willen uitgeven, lijkt het erop dat The Outsider niet meer komt. Ook doordat er bij de ontwikkelaar zelf ontslagen zijn gevallen en andere prioriteiten zijn gesteld lijkt het erop dat The Outsider in een kast wordt gelegd en veel stof zal opvangen.

“We have had to change priorities because of requirements on other unannounced projects. Some people have been moved, and we are very sad to have made some people redundant.”

Toch laat David Braben het niet hierbij zitten en zegt al een nieuwe uitgever te hebben gevonden om The Outsider alsnog dit jaar uit te laten komen. Hoe de game eruit ziet kan je hieronder zien en als The Outsider uitkomt, is het misschien wel een game met een goed verhaal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

“There is still publisher interest in the project, and we haven’t cancelled it.”