Rockstar Games bracht ons eind vorig jaar het geprezen Red Dead Redemption 2 en dat is de eerste game sinds Grand Theft Auto V die ze hebben uitgebracht. De ontwikkelaar neemt dus zeker z’n tijd, maar van stilzitten willen ze uiteraard niet weten. Het is zodoende vrij aannemelijk dat de ontwikkeling van Grand Theft Auto VI inmiddels onderweg is.

Wat deze gedachte extra stimuleert is dat de ontwikkelaar momenteel op zoek is naar nieuwe mensen. Op de Rockstar website zijn diverse nieuwe vacatures verschenen voor bij Rockstar North in het Verenigd Koninkrijk. De diversiteit in vacatures – uiteenlopend van programmeurs tot animators en artists – geeft aan dat de ontwikkelaar nu echt een game aan het ontwikkelen is.

Het meest interessant is echter wat er in één van de vacatures staat. Bij de functie van animator staat: “developing advanced animation systems for large open world character-based games.” Nu zegt dat niet specifiek Grand Theft Auto VI, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Rockstar met een nieuwe Red Dead bezig is. Wel kan het een geheel nieuw IP betreffen, maar desalniettemin is een nieuwe GTA het meest logische.

Wat denk jij?