De release van Xenoblade Chronicles 3 stond aanvankelijk gepland voor september later dit jaar, maar we hebben vandaag goed nieuws. Nintendo heeft aangekondigd dat de game namelijk eerder verschijnt dan verwacht. De nieuwe releasedatum is nu 29 juli 2022.

Samen met de aankondiging van de nieuwe releasedatum is er tevens een nieuwe trailer verschenen en Nintendo heeft een overzicht van belangrijke details gedeeld, zie dit alles hieronder. Verder laat Nintendo weten dat er een Collector’s Edition van de game zal verschijnen, die exclusief via de My Nintendo Store wordt uitgebracht.

Deze editie bevat naast de game unieke verpakkingsartwork van Masatsugu Saito, een concept-artbook (hardcover, in kleur) met meer dan 250 pagina’s en een steelcase voor de card van de game.

Spelers kruipen in de huid van de hoofdpersonages Noah en Mio en bevinden zich te midden van een conflict tussen de naties Keves en Agnus. Zes personages uit deze twee naties bundelen hun krachten om de waarheid achter deze strijd aan het licht te brengen, en zetten hun zinnen op Swordmarch, een land dat door een gigantisch zwaard wordt gespleten.

  • Vecht met tot wel zeven personages: Net als in vorige Xenoblade Chronicles-games, beginnen gevechten door in het veld direct de confrontatie aan te gaan met vijanden. Spelers kunnen het team van Noah besturen, bestaande uit zes personages, plus extra personages die ze tijdens het avontuur ontmoeten. Elk personage heeft een eigen rol in het gevecht, wat diverse strategische mogelijkheden biedt.
  • Wijzig de klassen: Noah is een zwaardvechter, gespecialiseerd in het vechten van dichtbij, en Mio is een Zephyr, iemand die de aandacht van de vijand trekt en aanvallen ontwijkt. Elk personage heeft dus een eigen klasse met eigen krachten en vaardigheden. Verderop in het avontuur kunnen spelers de klassen van personages wijzigen en hun team dus naar wens aanpassen.
  • Nieuw Interlink-systeem: Elk van de tag-team-paren (Noah en Mio, Lanz en Sena, Eunie en Taion) kan gebruikmaken van het Interlink-systeem als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Ze smelten dan samen tot een reusachtige vorm die Ouroboros wordt genoemd. Elke Ouroboros beschikt over sterke aanvallen, en het kiezen van het juiste moment om te transformeren kan bepalend zijn voor de uitkomst van een gevecht.