Halverwege november vorig jaar lanceerde Call of Duty: Warzone 2.0 en hoewel de free-to-play Battle Royale game een vliegende start kende, lijkt het nu toch wat minder goed te gaan. Volgens CharlieINTEL is het aantal spelers van Warzone 2.0 sneller aan het afnemen dan verwacht werd.

Zij baseren zich op informatie van meerdere personen, maar wie precies is niet duidelijk. Doorgaans is CharlieINTEL vrij goed ingelicht dus mocht dit kloppen, dan is dat een teken aan de wand voor Activision Blizzard.

“We’ve heard from multiple people that Warzone 2’s player count dropped over the break at a higher rate than expected. Unclear what it all means for what will change at this point. Hope we get some good updates soon!”

Als er puur naar de pc-versie gekeken wordt, dan kende Warzone 2.0 een piek van 452.093 spelers op Steam. Dit was halverwege november en op 11 januari stond de piek op 121.913 spelers, wat een daling is van maar liefst 73%.

De game is echter ook beschikbaar op consoles dus de uiteindelijke basis met spelers zal nog steeds behoorlijk fors zijn, wat dus geen problemen vormt om potjes te kunnen spelen. Desalniettemin is de snelle afname van spelers wel opvallend te noemen.

Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat er sinds de mid-season update eind vorig jaar geen updates meer zijn geweest en de start van het nieuwe seizoen nog even op zich laat wachten. Daarnaast is Warzone 2.0 ook verre van perfect met de nodige bugs, glitches en slordigheden, met als absolute dieptepunt volstrekt willekeurige damage, waardoor gevechten meer een kansspel zijn dan op skills aankomen.

Mocht je hier niet bekend mee zijn, zie de video van Jackfrags hieronder die het haarfijn uitlegt.

Afijn, Activision zal dus wat werk moeten verzetten om te voorkomen dat het aantal spelers niet nog verder terugloopt. Speel jij Call of Duty: Warzone 2.0 nog (geregeld) of ben je terug naar het eerste deel overgestapt, of naar een compleet andere game?