PopCap Studios en Electronic Arts hebben Plants vs. Zombies nieuw leven ingeblazen door de mobiele game Plants vs. Zombies 3: Welcome to Zomburbia te lanceren. De game is nu beschikbaar in Nederland, Australië, de Filipijnen en het Verenigd Koninkrijk. Een erg selectieve lancering dus, al verschijnt de game later dit jaar ook in andere landen.

Spelers krijgen toegang tot de volledige game en de gameplay keert terug naar de roots van de franchise. Dit levert een speelervaring op die breed toegankelijk zou zijn en strategisch meer diepgang moet bieden. Hieronder een omschrijving van de titel zoals door EA gegeven:

Plants vs. Zombies 3: Welcome to Zomburbia biedt een fris, episodisch verhaal waarin traditionele gevechten tussen de planten en zombies zijn uitgebroken. De gameplay leidt spelers buurt per buurt door de eigenaardige wereld van Neighborville.

Spelers ontdekken het gloednieuwe verhaal van PvZ3 door zogeheten tower defense-uitdagingen te voltooien. Het spel grijpt terug op de klassieke gevechten van de eerste Plants vs. Zombies voor mobile. Ook stelt het spelers in staat om kenmerkende defense-gameplay te beleven, verrijkt met nieuwe puzzel-avontuurelementen.

De geoptimaliseerde ervaring daagt spelers uit middels puzzel-achtige gevechten, waarin ze een reeks golven van zombies moeten verslaan met zowel vernieuwde planten als gloednieuwe zaailingen.