Ubisoft bracht gelijktijdig met Assassin’s Creed III Assassin’s Creed III: Liberation uit voor de PlayStation Vita. Net zoals in het deel op de PlayStation 3 speelde je in de handheld adaptie van de franchise met een nieuw personage, Aveline. Uit een interview dat GamesIndustry had met Geoffroy Sardin (Marketing Officer Ubisoft) blijkt dat er mogelijk een toekomst is voor Aveline en dat Ubisoft erg tevreden is met de verkoopcijfers tot zover van de PlayStation Vita game.

Over de toekomst van Aveline vertelde hij dat wij, consumenten, moeten weten dat er mogelijk een toekomst is voor Aveline binnen de Assassin’s Creed franchise. Helaas trad hij niet in detail, dus het is even afwachten of zij enkel in PlayStation Vita games een rol blijft spelen, op andere platformen haar opwachting zal maken of dat ze zelfs een hoofdrol krijgt in de opvolger van Assassin’s Creed III op de ‘gewone’ consoles.

“It’s the first time we offer another experience in a different format, but there are certain connections between the games. Consumers are aware that Aveline, the main character of Liberation, may have a future in future games of the saga Assassin’s Creed.”

Verder ging Sardin nog even kort in op de verkopen van de game. Ubisoft is erg tevreden met de huidige verkopen en stelt zelfs dat de game voor het beste resultaat heeft gezorgd in een openingsweek van een PlayStation Vita game in 2012. Exacte verkoopaantallen bleven helaas uit.

“For now, we are very pleased with the initial results shown by the PlayStation Vita version of the game is the best result for the first week of a game in 2012.”