THQ, de uitgever van onder andere Darksiders en Saints Row, verkeert al een lange tijd in financieel noodweer. Zoals hierboven valt te zien is het aandeel THQ in de afgelopen twee jaar erg sterk gedaald en hier lijkt geen einde aan te komen. Momenteel staat het aandeel afgerond op slechts $1,19, waar het aandeel begin deze maand nog op $3,02 stond en twee jaar geleden nog op een top van boven de 60 dollar haalde.

Zo konden we jullie vorige week al melden dat onder andere Metro: Last Light en South Park: The Stick of Truth zijn uitgesteld. Veel aandeelhouders van THQ maken zich zorgen over de toekomst van het bedrijf. Het bedrijf heeft een tekort aan liquide middelen waardoor het moeilijker wordt om het bedrijf en de ontwikkeling van games in stand te houden.

Zoals vaak voorkomt bij organisaties die sterk in waarde gedaald zijn, staan er kopers aan de kust. De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft in een interview met GamesIndustry.biz aangegeven dat THQ een aantal interessante onderdelen heeft waar Ubisoft wellicht interesse in heeft. Alhoewel Guillemot niet heeft aangegeven welke onderdelen dit zijn, geeft hij wel aan dat Ubisoft altijd open is voor extra studio’s en IP’s.

Guillemot gaf in het interview vrij geheimzinnig aan:

“They have good things,”[…]”We are always interested in good brands. For sure, it’s something we can consider, but I can’t tell you more.”

De mogelijkheid dat THQ onderdelen gaat verkopen lijkt groot. THQ heeft één van haar succesvolle franchises, de gelicenceerde UFC games, namelijk al verkocht aan EA Games. De dalende aandeelprijs van THQ geeft aan dat de organisatie richting een faillisement gaat en dat er actie ondernomen moet worden om THQ bijvoorbeeld in afgeslankte vorm door te laten bestaan.

THQ heeft in haar ruim 23 jarige bestaan een boel goede titels en franchises op de markt gebracht. Het is dus ook te hopen dat er een oplossing voor de bestaande problemen wordt gevonden. Wat zijn in jou ogen de beste franchises van THQ en welke mogen dus in jouw ogen absoluut niet verdwijnen? Laat het ons hieronder weten.