Netflix is één van de grootste online video streaming diensten in Amerika en Europa dat onder andere te gebruiken is via de PS3 en PS Vita. Vandaag is het bericht naar buiten gekomen dat de PlayStation 3 het meest gebruikte platform is om de streaming diensten naar de televisie te brengen. Daarnaast halen de PlayStation 3 gebruikers zelfs de PC gebruikers in met het totaal aantal gekeken uren via Netflix. Goed nieuws voor Sony en PlayStation dus.

Hier houdt het goede nieuws voor Sony nog niet op, aangezien Reed Hastings (CEO van Netflix) aangeeft dat Netflix en PlayStation 3 de perfecte samenwerking hebben. Naast veel gebruikers op de PlayStation, is het PlayStation Network gratis, is het updaten van de software voor Netflix erg makkelijk en kan Netflix gemakkelijk de nieuwste functies als eerste op de platformen van Sony zetten. Zo is de nieuwe voice-user interface ‘Max’ momenteel alleen beschikbaar op de consoles van Sony.

Altijd mooi om zulke complimenten van een zakenpartner te horen als Sony zijnde, zeker in de hevige concurrentiestrijd tussen Sony, Nintendo en Microsoft.

Helaas is Netflix momenteel nog niet actief in Nederland. Sinds een aantal maanden is Netflix te bekijken in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Naar verwachting breidt Netflix op middellange termijn uit naar de rest van Europa.