De NRA, ook bekend als de National Rifle Association, heeft ook een standpunt ingenomen in het debat rond gewelddadige games en hoe ze drama’s veroorzaken. Ze hebben naar aanleiding van het Sandy Hook drama, waarbij 28 leerlingen van een school om het leven kwamen door een schietpartij, de schuld bij de videogames gelegd. Wayne LaPierre van het NRA verkondigde, net zoals iedereen dit verwacht had, dat gewelddadige games zoals Bulletstorm, Splatterhouse, Grand Theft Auto en Mortal Kombat een negatieve invloed hebben op de jeugd. Dat is echter niet alles wat hij zei, want daarna vergeleek hij games en het fantaseren over mensen vermoorden met de vuilste vorm van pornografie.

Natuurlijk komt deze boodschap er omdat de wapenwet door het Sandy Hook drama weer erg onder vuur ligt en er serieus over wordt nagedacht om deze wet aan te passen. Het NRA is natuurlijk één van de grootste voorstanders van de huidige wapenwet en doet er dan ook alles aan om de schuld van zich af te schuiven. Of deze boodschap door iemand serieus genomen wordt blijft de vraag, want niet alleen is er nog steeds geen sterk bewijs voor een verband tussen voorvallen als Sandy Hook en games.

“Through vicious, violent video games with names like Bulletstorm, Grand Theft Auto, Mortal Kombat and Splatterhouse. And here’s one: it’s called Kindergarten Killers. It’s been online for 10 years. How come my research department could find it and all of yours either couldn’t or didn’t want anyone to know you had found it?”