Guerrilla Games is sinds de lancering van Killzone 3 een beetje naar de achtergrond verdwenen om te kunnen werken aan nieuwe games. Op de afgelopen GamesCom kwamen ze met de aankondiging van Killzone: Mercenary, maar dat is lang niet alles wat er bij de studio in Amsterdam in de maak is. Zo werken ze in ieder geval aan een nieuw IP en er bestaat een goede kans dat er een nieuwe Killzone in ontwikkeling is.

Zoals vele andere studio’s heeft ook Guerrilla middels een post op het PlayStation Blog hun kerstwensen uitgesproken richting de community en hierin staat een interessante zin. Namelijk dat met Killzone: Mercenary op komst 2013 weer een belangrijk jaar voor Guerrilla Games zal worden, misschien zelfs het belangrijkste jaar sinds de release van de eerste Killzone.

“With Killzone: Mercenary on the way, 2013 is gearing up to be another big year for Guerrilla – quite possibly the biggest since we released the original Killzone way back in 2004.”

Dit kan natuurlijk vanuit het perspectief zijn dat Guerrilla Games een game gaat uitbrengen voor een min of meer nieuw platform. Aan de andere kant zou de release van Killzone: Mercenary dan de releases van Killzone 2 en Killzone 3 overschaduwen wat misschien wat te kort door de bocht is gezien het kaliber van die games. Zou Guerrilla Games 2013 hun nieuwe IP voor het eerst gaan tonen of Killzone 4? Het is afwachten, maar dat we de studio in de gaten moeten houden mag duidelijk zijn.