http://playsense.nl/images/file/img_52c0c66f8f63b.jpg

Killzone: Mercenary, een titel van jewelste voor de PS Vita en eigenlijk één van de beste games ooit uitgebracht op de handheld. Guerrilla Cambridge zou dan ook een nieuwe PS Vita titel moeten maken, maar het lijkt erop dat ze voor de PS4 bezig zijn. PlayStation LifeStyle heeft een vacature ontdekt waarin men een ‘Senior Environment Artist’ zoekt en dat sollicitanten ervaring moeten hebben met PS3/PS4 quality texturing, diffuse, normal en specular maps.

De eisen zijn overigens ook niet mis, men zoekt wel een ontwikkelaar die ervaring heeft met recente AAA console games. Guerrilla Amsterdam werkt ook aan een PS4-game, een nieuwe IP welteverstaan. Guerrilla Cambridge heeft volgens PSLS naar alle waarschijnlijkheid het werk overgenomen van de Liverpool studio, die helaas gesloten is.

De kans is groot dat Cambridge kan werken aan een reeds bestaande titel die in ontwikkeling was bij deze studio, of misschien zelfs wel bij Zipper Interactive, die ook nog niet zo lang geleden gesloten is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nieuwe Socom of WipEout.

You have development experience on recent AAA console games.