Demon’s Souls: voor veel gamers één van de voornaamste reden van gesneuvelde controllers, desalniettemin een zeer geliefde game. Vorig jaar zou in mei het online avontuur voor de liefhebbers ophouden en zouden ze er alleen voor komen te staan. Geen hints, geen bloodstains en ook geen invasions meer. Toch werd dit opeens herroepen en zouden de servers online blijven.

Wellicht was het omdat Atlus al lang in het achterhoofd hield dat de servers niet meer vol waren doordat de game in fysieke vorm erg zeldzaam is en ook niet meer nieuw geleverd wordt. De beste oplossing hiervoor is digitale uitgave, maar hiervoor moest Sony er wel bij betrokken worden. Er ging dan wel even wat tijd overheen, maar de aanhouder wint.

Demon’s Souls zal vanaf aankomende dinsdag te downloaden zijn vanuit de Amerikaanse PlayStation Store, dus wij verwachten dat dit de servers weer gestaag zal laten vol lopen. De game zal $19,99 gaan kosten bij aanschaf. Of deze download in de toekomst ook naar het Europese PSN komt is nog niet bekend.

Om de digitale release van de game te vieren zal er voor alle Demon’s Souls spelers een ‘Pure White World Tendency’ evenement gehouden worden tussen 8 en 14 januari. Voor wie niet bekend is met deze term: dat wil zeggen dat de moeilijkheidsgraad iets verlaagd zal worden en bepaalde Pure White items zullen hierdoor toegankelijk worden, welke anders niet te bereiken zijn.

UPDATE: Namco Bandai Europa heeft inmiddels via een tweet bekend gemaakt dat de game ook op het Europese PSN zal verschijnen en wel op 23 januari.