Restaurants voor en door gamers, in Japan bestaat het concept al wel even en het is ook nog eens razend populair, maar in het Westen heeft men er meestal nog nooit van gehoord. Daar lijkt nu verandering in te komen, want Namco (Bandai), welke games als Tekken en Pac Man op de markt bracht, is van plan om een Namco restaurant te openen.

Het project, Project 256 genaamd, zou een “restaurant-centered, destination entertainment concept” moeten worden en zou vooral rond het arcade verleden van Namco draaien. Of het er daadwerkelijk zal komen is nog niet zeker en ook over een mogelijk restaurant in Europa is nog niets bekend, maar wij hopen dat dit project het goed zal doen en dat we over enkele jaren een Kazama burger kunnen bestellen terwijl we genieten van een potje Ridge Racer.

“We’ve been exploring a number of new business models and noodling the future of Out-of-Home entertainment for several years now, and our current planning does include an ‘upscale’ restaurant with ‘entertainment elements’. And yes, we’ve been working with an established American restaurateur, as well as some other really talented external professionals, to develop the concept,”