Eerder vandaag kon je bij ons lezen dat de Vice-President van Sony Japan in een interview had aangegeven dat de aankondiging van de PlayStation 4 op de E3 of er vlak voor in mei zou gaan plaatsvinden. Iets wat ons erg realistisch lijkt, maar nu hebben we wat nieuwe informatie wat aangeeft dat de onthulling mogelijk nog eerder zal gaan plaatsvinden.

In de laatste editie van de GameInformer staat een bericht dat Sony en Microsoft een ‘Apple-stijl persconferentie’ aan het voorbereiden zijn dat rondom de Game Developers Conference zal gaan plaatsvinden. De GDC zal tussen 25 en 29 maart in San Francisco gehouden worden, wat betekent dat we mogelijk eind maart al de onthulling van de PlayStation 4 gaan zien.

“We hear that both Sony and Microsoft are targeting special Apple-style press conferences to unveil their platforms near the Game Developers Conference in late March,”

“E3 in June may be the industry’s biggest event, but both companies want to give their systems their own limelight.”

“That doesn’t mean E3 won’t be without its surprises. Next-gen games will be announced at the convention in preparation for the systems’ release at the end of the year.”

Verder staat er nog in het tijdschrift dat Sony de PlayStation 4 voor de nieuwe Xbox wil gaan uitbrengen, omdat ze niet weer als laatste willen zijn, zoals ze dat wel waren met de PlayStation 3. Aan de andere kant probeert Microsoft dit weer te voorkomen

“We hear that Sony in particular is determined not to come out last this time like the PlayStation 3 did this generation, so we’ll have to see how soon it can get the PlayStation 4 out the door, and whether Microsoft is motivated to prevent this from happening.”

Wie de bronnen van de GameInformer zijn is niet bekend, dus het is op dit moment even een geval van met een korrel zout nemen.