Quantic Dream heeft al eerder mensen van hun stoel geblazen met fantastische graphics. Denk maar even terug aan Heavy Rain of aan de demo van Beyond Two Souls die op de voorbije E3 getoond werd. Het nieuws dat de ontwikkelaar van plan is om ook op de PlayStation 4 grafisch spectaculaire dingen te doen komt dus niet geheel onverwacht.

Op de PlayStation Meeting kwam David Cage het podium opgewandeld om zijn publiek een geschiedenislesje over de stille film voor te schotelen. Vervolgens overliep hij de games die zijn bedrijf gemaakt heeft, vaststellend dat de hoeveelheid polygonen fors in aantal toenamen. Van Omicron (350) naar Beyond Two Souls (30.000) is met andere woorden een hele stap.

De man beloofde in zijn gekende stijl dat de PlayStation 4 het mogelijk maakt om zelfs de kleinste emoties van het gezicht van een personage af te lezen. Hij demonstreerde dit met de hierboven weergegeven, uiterst realistisch geanimeerde oude man. Of hoe de PS4 eindelijk de deur naar het fotorealisme lijkt te gaan opengooien.

De gehele demonstratie hieronder: