Je zou haast kunnen stellen dat de E3 de tijd van de trailers is, want die zijn er in overvloed. En na al die wonderbaarlijke PS4-hectiek dreigt de PS Vita een beetje ondergesneeuwd te raken. Treur echter niet langer, hier beneden staan een hoop nieuwe beelden van een paar van de PS Vita’s meest prominente opkomende games.

Dragon’s Crown

Om te beginnen hebben we hier mijn persoonlijke parel die zowel naar de PS Vita alsook de PS3 komt: Dragon’s Crown. Deze nieuwe trailer neemt ons aan de hand mee en legt ons meerdere dingen uit over het spel die we nog niet wisten. Zo zit er levelprogressie in de game waardoor je nieuwe aanvallen vrijspeelt en zul je vechten tegen demonen van duivelse proporties. Ook zijn de omgevingen tot een zeker punt interactief. De grond kan bijvoorbeeld onder je wegvallen waardoor jij en/of je teammaten moeten rennen voor je leven. Het ziet er weer veelbelovend uit allemaal. Er is nog steeds geen Europese release date bekend behalve de herfst van 2013, voor de Amerikanen staat het vast op 6 Augustus.

Floating Cloud God Saves the Pilgrims

Deze game verdient wat ons betreft de beker voor ‘Meest Excentrieke Titel’. Dit kan je op twee manieren opvatten: de game zelf die excentriek is evenals de titel van de game. In feite is de fictieve trofee van toepassing op beiden. De titel kan ook best letterlijk genomen worden. Je bent namelijk écht een vliegende wolkengod die de pelgrims van onder andere demonen en ander gespuis red. Voeg daar een upbeat Chinees klinkende soundtrack bij en het excentrieke plaatje is compleet. Geinig is het in ieder geval wel. Deze zomer mogen we de game verwachten.

Contrast

De trailer begint sinister om niet lang daarna op een gezellige noot met jazzy muziek en dansende mensen in een bar door te gaan. De sfeer slaat echter voor een tweede keer snel om wanneer je een klein meisje hoort zeggen ‘This is the night it happened. When she never came home.’ Vervolgens zie je een meisje verschillende platformtaferelen uitvoeren waarbij ze gebruik maakt van de schaduwen om zichzelf te verhullen. In deze schaduwen zie je de gruwelijkste figuren dingen doen die nooit het daglicht mogen zien. Aan de titel te zien zal dit ‘contrast’ tussen de echte en de schaduwwereld een grote rol gaan spelen (in de zoektocht naar je verdwenen moeder?) in deze interessante game van ontwikkelaar Compulsion Games.

http://youtu.be/HWFzCextppo

Men’s Room Mayhem

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om een conciërge te zijn? Mocht je willen weten hoe het is om er één te zijn of als je wil oefenen voor je toekomstige baan is dit het perfecte spel voor jou. Als de conciërge zal je je bezighouden met het managen van alle wildplassende mannetjes en het stoppen van de gevechten die er kunnen plaatsvinden. Hoe beter jij dat doet, hoe meer punten je scored. Veel plezier op je nieuwe baan!

Stick it to the man

Maak kennis met Ray. Ray leeft in een wereld waarin alles gemaakt is van papier en stickers. Op een dag heeft hij een vreselijk ongeluk, waarna er gek genoeg een grote roze spaghetti-arm uit zijn hoofd steekt! Dit geeft hem verbazingwekkende krachten waardoor hij opeens de 2D wereld waar hij in leeft – waar hij zich overigens pijnlijk bewust van is – kan veranderen door het te vouwen, te scheuren en door stickers ergens vanaf te trekken en ergens anders weer op te plakken! En alsof dat nog niet genoeg is kan hij ook andere mensen hun gedachten lezen. Meer weten? Bekijk de trailer, waarin hij bovenop alles ook nog eens beschuldigd wordt van een moord die hij niet gepleegd heeft en op de vlucht slaat voor een man met de bijnaam ‘The Man’. Deze titel zal overigens ook naar de PS3 komen.

Velocity Ultra

De 2D shoot ‘em up Velocity Ultra is al een tijdje uit voor de PS Vita. De nieuwe ‘featurette’ trailer alsook mijn collega Lennard in zijn review bestempelen nog eens waarom je deze te gekke indie PS Vita game gewoon moet halen.

Rayman Legends

Rayman Origins heeft al eens bewezen dat onze vrolijke ledemaatloze vriend het mooiste schittert op het OLED scherm van de PS Vita. Rayman Legends mag dat nog eens doen. Legends legt veel nadruk op het platformen op de beat van de muziek. Zo hoor je een remake van het zeer bekende liedje ‘Eye of the Tiger’ maar dan begeleid door trommels en gitaar, en zie je een fee op de beat vijanden in elkaar meppen. Daarnaast zien de graphics van de game er oogstrelend mooi uit en Rayman zou Rayman niet zijn als er geen sausje van komische noten overheen was gegoten. Overduidelijk een platformtopper in wording.

Dat was een hele hoop aan interessante games zo op de late avond. Welke lijkt jou de meest leuke, of weet je zelfs al welke je gaat halen? Laat het ons weten in de reacties beneden.