In het afgelopen jaar zijn bij veel games de stoppen uit de multiplayer services getrokken en ondertussen zitten we al aan een aardig lijstje PlayStation 3 games die hun multiplayer functies moeten missen. Helaas moeten we melden dat we over een tijdje weer een aantal games aan dit lijstje kunnen toevoegen.

Sony heeft via het officiële PlayStation Twitter kanaal laten weten dat de online multiplayer services van MAG, SOCOM: Confrontation en SOCOM 4 zullen worden beëindigd op 28 januari 2014. Dit zal voornamelijk een probleem zijn voor spelers van MAG, aangezien dat een muliplayer-only shooter is.

 

Dit soort nieuws is altijd spijtig als het een spel betreft dat je nog graag speelt, maar het is niet alleen negatief, want de servers kunnen wel weer voor nieuwe doeleinden worden ingezet. Vaak worden de multiplayer services ook stopgezet bij relatief oude games die nog maar een kleine groep spelende gamers hebben, waardoor er mogelijk meer mensen baat bij hebben als de servers voor andere doeleinden worden gebruikt.