http://youtu.be/-5zb3gBn_Bc
Iets wat vrij populair is geworden, is het opnemen van je gameplay en na het bewerkt te hebben op YouTube te zetten. Sony en Microsoft spelen hier natuurlijk graag op in en zullen dan ook in de nieuwe generatie consoles een zogeheten share functie inbouwen. Hiermee zou een capture card overbodig worden, maar betekent dat ook dat het helemaal niet meer mogelijk gaat zijn om een capture card te gebruiken?

Dat is een vrij moeilijke vraag die IGD onderhanden nam. In de video hierboven behandelen ze deze vraag en een goed punt wat in de video ook wordt aangehaald is dat het bij de PS3 niet mogelijk is om via de HDMI poort te recorden, dit was echter wel het geval bij de Xbox 360. Bij de PS3 kon dit worden opgelost door een component kabel, maar helaas zal de PS4 alleen beschikken over een HDMI uitgang.

De Xbox One zal in ieder geval wel capture cards via HDMI gaan ondersteunen, zo wist Microsoft al eerder te melden. Ook zou de Xbox One in 720p met 30 FPS kunnen gaan opnemen. Wat de resolutie gaat zijn bij het opnemen van gameplay op de PS4 is vooralsnog onduidelijk. Wellicht horen we hierover meer over op de Gamescom. Verwacht in ieder geval niet dat de resolutie of de FPS hoger ligt dan bij de Xbox One het geval is, de grootte van het bestand zou dan namelijk enorm worden.

Sony is tot op heden hier nog niet echt concreet over geweest en vooralsnog is het even gissen naar hoe het daadwerkelijk zit.