Dat de PS Vita een niet hele fijne start heeft gehad is wel duidelijk, want hoewel de handheld erg krachtig is en het games van consolekwaliteit kan draaien zijn de verkoopcijfers nog steeds niet echt denderend. Zo zou de prijs nog steeds te hoog liggen, wat ook deels bepaald wordt door de dure geheugenkaartjes die nodig zijn voor het apparaat. Een prijsverlaging is iets waar vele consumenten/gamers op zitten te hopen, maar vooralsnog is hier niets over bekend. Een ander punt is dat het een beetje ontbreekt aan een continue stroom van grote titels.

Sony heeft al wel laten weten dat de PS Vita samen met de PS4 de ultieme combinatie gaat en moet worden, hierdoor zijn de geruchten over een speciale bundel waarin je beide systemen voor een lage(re) prijs kan kopen ook niet geheel vreemd. Maar heeft Sony deze tactiek wel in gedachte? Of zal Sony het over een hele andere boeg gaan gooien.

Als we het gerucht in de Japanse krant Tokyo Keizai mogen geloven, gaat Sony het inderdaad over een andere boeg gooien. Een boeg waar we wellicht niet zo snel aan gedacht hebben. Volgens het gerucht zal Sony een nieuwe PS Vita (PCH-2000) gaan aankondigen in september, dat nog voor de Tokyo Game Show.

Het nieuwe model zou een 6.3 inch OLED scherm krijgen met een resolutie van 960 x 554 pixels. Naast de verbetering aan het scherm zal ook het RAM geheugen een update krijgen, want de 512MB in de huidige PS Vita zal vergroot worden naar 1GB. Ook zal het design enige aanpassingen ondergaan, zo zou het meer in lijn gaan zijn met het design van de PS4. Als kers op de taart zou de lancering van het nieuwe model samengaan met nieuwe games.

Dat het design en het scherm verbeterd zullen worden is meer dan normaal bij een redesign van handhelds. Echter wat meer opvallend is, is dat ook het RAM geheugen wordt aangepast. Dit zou dan eventueel kunnen gaan betekenen dat niet alle games compatibel zullen zijn op huidige PS Vita door gebrek aan geheugen. Mocht dit alles inderdaad kloppen dan kan het ook zijn dat Sony het extra RAM geheugen voor ander zaken gaat gebruiken, bijvoorbeeld nog meer applicaties die op de achtergrond draaien om maar wat te noemen.

Het is voorlopig dus nog even afwachten tot Sony hier meer over vrijgeeft, maar het idee is niet heel gek als je bedenkt dat Sony de start van de PS Vita opnieuw zou willen doen.