Gisteren kon je hier al lezen dat Rockstar aan elke retailer in Europa heeft gevraagd om geen enkel exemplaar van GTA V uit te sturen voor maandag 16 september. Dit bericht maakt wel duidelijk waarom Rockstar er zo bovenop zit. In totaal is er namelijk een bedrag van $265 miljoen in de ontwikkeling en marketing van deze game gestoken.

Dit is becijferd door de Schotse krant The Scotsman en de resultaten daarvan zijn in twee verschillende tabellen geplaatst. Deze tabellen zijn zeer interessant te noemen. De eerste laat namelijk zien dat GTA V qua totale ontwikkelingskosten met kop en schouders als ‘duurste game ooit’ boven andere games evenals zijn voorganger GTA IV uitsteekt.

De tweede tabel echter, is zo mogelijk nog interessanter. Daar wordt GTA V tegenover blockbuster films als Inception, The Avengers en Pirates of the Caribbean geplaatst. En dan blijkt dat GTA V enkel die laatste voor moet laten gaan als duurste entertainment product ooit, dat zegt toch wel wat. Beide tabellen kun je hieronder bekijken.

Het is vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar als Rockstar dan ook goed te begrijpen dat zij de hype die rondom deze game hangt pas willen laten eindigen op het moment dat de game officieel uitkomt. Zeker gezien de moeite en energie die er door Rockstar in de game is gestoken. En zeg nou zelf, die paar daagjes wachten moet toch nog wel lukken?