De strijd tussen Sony en Microsoft om het winnen van de gunst van de gamer wordt harder. Microsoft heeft een ogenschijnlijk grote achterstand in te lopen en probeert die nu goed te maken door het doen van scherpe uitspraken. Onderwerp nu is de al veelbesproken launch line-up van beide consoles. Als reactie op een vraag van iemand geeft Larry Hryb, op Xbox live beter bekend als Major Nelson, via Reddit aan dat de launch line-up van de Xbox One beter is dan die van de PS4.

Daarbij geeft hij ook als argumenten dat je via de Xbox One NFL kan kijken, dat men zich met Xbox Live al lang en breed bewezen heeft en dat men zich ook blijft inzetten om de service met de Xbox One te verbeteren. Volgens Hryb is de Xbox One zo ontworpen dat het als een geheel werkt met Xbox Live waardoor gamers meer uit hun games kunnen halen. Als voorbeeld noemde hij de dedicated servers bij de Xbox One versie van Call of Duty: Ghosts.

Het is overigens nu nog steeds niet bevestigd of dat de PS4 versie wel of geen dedicated servers krijgt.

“We have better launch line up of games and game add-ons, we’ve got the NFL and more entertainment offerings (if you value those things) we have the proven track record of Xbox Live and have a commitment to making the system better over time.”

“We’ve proven that with Xbox 360 and will continue to innovate on Xbox One – we designed the system to work seamlessly with Xbox Live to make the games etc. more better (like dedicated servers on COD Ghosts.)”