Het free-to-play model wordt binnen de game-industrie steeds populairder. Zo heeft Namco Bandai nu aangekondigd dat het aankomende SoulCalibur: Lost Swords als free-to-play exclusief voor de PS3 zal worden uitgebracht. De game zal vanaf de release te downloaden zijn via het PSN en er zullen weer een aantal bekende gezichten uit de vorige delen voorbij komen. Twee daarvan zijn bijvoorbeeld Siegfried en Mitsurugi.

Verder is er nog geen informatie vrijgegeven over hoeveel of welke personages er precies in de game zitten. Dit geldt ook voor een eventuele releasedatum van de game. SoulCalibur: Lost Swords is de laatste game tot nu toe van Namco Bandai die binnen het free-to-play model wordt uitgebracht.

Eerder ging een titel als Tekken: Revolution deze game al voor. Bovendien staan Ridge Racer: Driftopia en Ace Combat: Infinity ook nog te wachten om te worden uitgebracht als free-to-play games, maar ook daar is verder nog weinig over bekend. Met betrekking tot SoulCalibur: Lost Swords heeft Namco Bandai aangegeven dat wij tijdens de Tokyo Game Show meer informatie mogen verwachten.