Je raadt het misschien al. Monster Hunter: Frontier G is aangekondigd op de TGS voor de PlayStation Vita, maar voor welk land gebeurt dit bijna altijd als eerste met dit soort spellen? Juist, Japan. Deze keer is het jammer genoeg voor ons niet anders. Er zaten immers nogal wat mensen naar uit te kijken.

Capcom kwam op de TGS met het nieuws dat de game naar de PS Vita komt in 2014. De officiële site vertelt ons meer. De quests in de PS Vita versie zullen namelijk online speelbaar zijn tot en met het limiet van vier spelers, zoals gebruikelijk voor de Monster Hunter serie.

Capcom bevestigde ook dat er een exclusieve wereld in de PS3 versie van Frontier G zal zitten. Frontier G was namelijk al eerder aangekondigd voor PS3 en de Wii U, ook exclusief voor Japan. World A en B zullen op de PS3 en PS Vita te vinden zijn, World C daarentegen is alleen beschikbaar voor PS3 gamers. Het is wel mogelijk om tussen deze werelden te switchen.

We denken dat er een goede kans is dat de game ook uiteindelijk naar Europa en/of Noord-Amerika wordt gebracht. Ook in deze delen van de wereld kent de Monster Hunter reeks een significante aanhang, alhoewel dat niets is vergeleken met de aanhang waar de serie in Japan van geniet.

Bekijk de eerste trailer van de PS Vita versie hierboven.