The Last Guardian is de afgelopen anderhalf jaar regelmatig in het nieuws geweest, maar dan voornamelijk in negatieve zin. Zo heeft de game een lange tijd te maken gehad met berichten dat deze zou zijn geannuleerd en ook Fumito Ueda is officieel niet meer werkzaam voor Sony Japan.

Wel werkt hij nog aan The Last Guardian, maar dan op freelance basis en op korte termijn hoeven we niets nieuws rondom de game te verwachten. Yoshida heeft tegenover GameInformer aangegeven dat Sony namelijk het juiste moment afwacht om de game te herintroduceren.

“The team is still there in Japan Studio, [creative director Fumito Ueda] is still there, but we are still waiting for the right time to reintroduce it,”

Sony Japan heeft de afgelopen tijd de aandacht gestoken in de games Puppeteer en Knack en die hebben een hogere prioriteit. Maar nu Puppeteer uit is en de release van Knack ook niet lang meer op zich laat wachten evenals Rain kan het zomaar zijn dat de focus gaat verschuiven naar The Last Guardian. Misschien volgend jaar op de E3 meer over deze game.

Met dank aan: RAAFmaker.