Sony krijgt al geruime tijd veel lof voor de wijze waarop zij omgaan met indie ontwikkelaars. Die krijgen hulp van Sony waar nodig en zodoende hebben veel ontwikkelaars al de kans gekregen om hun product op één van de verschillende PlayStation platformen uit te brengen. Sony gaat nu open dagen organiseren getiteld; ‘Developer can reveal’, waarvan de eerste twee op 7 en 8 oktober zullen plaatsvinden.

In de loop van volgend jaar zullen er meer open dagen volgen met als doel ontwikkelaars beter op de hoogte te brengen hoe zij zelf games kunnen publiceren voor onder anderen de PS4 en PS Vita. Daarnaast stellen deze dagen ontwikkelaars in de gelegenheid om in contact te komen met nieuwe partners uit de developer community.

Dit evenement zal iedere keer voor maximaal 45 mensen te bezoeken zijn, waarbij iedere ontwikkelaar toegang krijgt. Sprekers zijn onder andere Agostino Simonetta (SCEE developer relations senior account manager), Michael Pattison (third-party releations VP) en Pete Smith (XDEV director of product development). Binnenkort zullen er meer namen van andere sprekers bekendgemaakt worden.

Wat ons betreft is dit een goede strategie van Sony om het zo aan te pakken, dat kan tenslotte alleen maar meer goede titels opleveren die op het PSN zullen verschijnen