Dat de huidige generatie consoles nog wel eens kampten met het probleem van oververhitting mag inmiddels wel duidelijk zijn. Eerder vandaag kon je zelfs een column op onze site lezen waarin de PS3 van onze collega Robin het had begeven. Het oververhitting probleem ging dan wel vooral over de eerste lichting van de PS3, maar nu de PS4 voor de deur staat, is menig gamer toch wel benieuwd hoe Sony dit probeert te voorkomen

Vandaag is er een interessant bericht met daarbij een foto opgedoken vanaf een PS4 event in Spanje. De blauwe verlichting op de PS4 zal bij oververhitting naar de kleur rood veranderen, zoals ook te zien is op de foto hierboven. Normaal gezien zou de console dood zijn, maar bij de PS4 zal het als beveiliging functioneren. Wanneer de PS4 eenmaal weer is afgekoeld zal de verlichting weer terug veranderen naar blauw, waarna je dus gewoon weer verder kunt spelen.

Naast dat de verlichting van kleur verandert, zou de gebruiker ook nog een melding op het beeld te zien krijgen. Hiermee voorkomt de console dus dat het fout afloopt en dat is een goede vooruitgang ten opzichte van de ‘YLOD’ die je bij de PS3 kan krijgen als het eenmaal te laat is.