Watch_Dogs zou officieel op 21 november 2013 in de winkels moeten liggen voor de huidige generatie consoles en zou een week later als launchgame voor de PlayStation 4 gaan verschijnen. Helaas hebben we slecht nieuws, want Ubisoft laat ons via een persbericht zojuist weten dat ze hebben besloten Watch_Dogs uit te stellen naar het voorjaar van 2014. Watch_Dogs zal nu ergens tussen 1 april en 30 juni gaan verschijnen.

Ook The Crew heeft met uitstel te maken. In de eerste instantie zou de game begin 2014 gaan verschijnen, maar deze game is nu uitgesteld naar Q3 2014 en zal ergens tussen 1 juli en 30 september gaan verschijnen. De reden voor uitstel heeft te maken met het verder fine-tunen van beide games. Hieronder een verklaring dat het Watch_Dogs team uitgaf naar aanleiding van het uitstel.

“Vanaf het prille begin is onze ambitie om met Watch_Dogs iets neer te zetten wat de belichaming is van next-gen gaming. Met dit in ons achterhoofd hebben we de moeilijke beslissing genomen om de release van Watch_Dogs uit te stellen tot het voorjaar van 2014.

We zijn ons ervan bewust dat velen van jullie zich afvragen “waarom nu”? We hebben zelf heel goed nagedacht over of we de game moesten uitstellen. We hebben ons vanaf het begin af aan voorgenomen geen concessies te doen op de kwaliteit van de game. Naarmate we dichter bij de release komen, werd het ons duidelijk dat we meer tijd nodig hebben om de game te fine-tunen en polishen. Dit zodat we een echte memorabele en uitzonderlijke ervaring kunnen bieden.

We willen bij deze ook van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken. We waarderen de manier waarop jullie op de game reageren tijdens events, persconferenties en online. Jullie passie is hetgeen ons drijft.

We kunnen niet wachten jullie in het voorjaar in Chicago te zien. We zijn er zeker van dat jullie de game net zo tof vinden als wij.”

Het uitstel is van toepassing voor alle platformen waarop de games gaan verschijnen.