Enige tijd terug schreven we over een mogelijke verdere beperking van de mogelijkheid tot het delen van je games en content met vrienden en familie, hoewel dat destijds nog een beetje gissen was door een tegenstrijdigheid in de pre-order voorwaarden van Knack waaruit dit nieuws naar voren kwam.

Inmiddels heeft Sony meer duidelijkheid gegeven over de share mogelijkheden en het is inderdaad iets beperkter dan nu op de PlayStation 3 het geval is. Als jij met jouw account games koopt dan zijn die beschikbaar voor eenieder die ook een account op dezelfde PlayStation 4 hebben. Ook de online features zijn op dezelfde console toegankelijk, zolang het hoofdaccount een PlayStation Plus abonnement heeft.

Het voornaamste verschil ten opzichte van de PlayStation 3 is echter dat als je je account deelt met een ander, de game die je hebt gekocht dan enkel speelbaar zijn door in te loggen op jouw account. Andere accounts die op dezelfde console actief zijn, die kunnen niet met de games spelen, ook online features via PlayStation Plus zijn op de secundaire console voorbehouden aan enkel het gedeelde (na inloggen) account. In totaal is het mogelijk om je account te gebruiken op twee consoles.

Kortom, op jouw console heb je met je hoofdaccount overal toegang tot gezamenlijk met de subaccounts. Op de PS4 waar je gedeelde account op staat heeft enkel het account die de content heeft aangeschaft toegang hiertoe.