In de USA is sinds de launch van de PS4 gelijk de broadcastservice Twitch beschikbaar voor gamers. Zij kunnen hun Twitch account koppelen aan de PS4 waarmee zij gelijk hun gamesessies wereldwijd kunnen delen met vrienden over social media als Facebook en Twitter. Ook bij ons zal de service gelijk beschikbaar zijn voor PlayStation 4.

Microsoft daarentegen liet weten pas later met de streamdienst te komen, in het eerste kwartaal van 2014 om precies te zijn. Ze willen Twitch goed verwerken in de console en het heeft toch nog wat langer nodig dan gedacht laten ze in een verklaring weten. In dat opzicht heeft Sony een mooi voordeel over de Xbox One doordat het nu de service al optimaal functionerend aan kan bieden.

“We know the ability to instantly broadcast gameplay is something the gaming community is excited about, and we are too. We are working to ensure the initial Twitch on Xbox One broadcasting experience meets the expectations of the Twitch community, so while this feature won’t be available right away, we’ll let you know as soon as it is ready. Our goal is to deliver it during the first part of 2014.”

Vice President Matthew DiPietro van Twitch laat tevens weten dat de service momenteel erg goed draait op de PS4;

“We’ve been preparing for this very, very consciously for over 12 months,”

De PlayStation 4 alsmede de dienst Twitch zal vanaf 29 november verkrijgbaar zijn in de Benelux en op basis van eigen ervaring kunnen we alvast vertellen dat van wat we gezien hebben de streamservice uitstekend werkt. Zowel om te volgen evenals om zelf te gaan streamen via de PlayStation 4. Met slechts een druk op de knop kun je jouw gameplay delen met anderen op het wereldwijde web.