Square Enix, ontwikkelaar van de Final Fantasy reeks, hoopt dat Final Fantasy XII binnen één jaar na de Japanse release naar Europa zal komen. Producer Yoshinori Kitase vertelde tegen VG247 dat ze het betreuren dat de tijd tussen de release in verschillende werelddelen zolang op zich liet wachten, dit proces willen ze gaan versnellen met Final Fantasy XIII.

“Obviously we would like to release it over here as soon as possible, traditionally the Final Fantasy numbered series, it takes about half a year between the release in Japan and the release in North America, and another half a year before it’s released in Europe. But we would like to minimise this, this time.”

En zoals het er nu uitziet gaat dit ook lukken, ze zijn bijvoorbeeld al begonnen aan het opnemen van de Engelse stemmen en ook de teksten zijn al grotendeels aangepast. Normaal maken ze eerst de Japanse versie af en gaan ze daarna pas de versies van Amerika en Europa maken. Hier is nu dus verandering in gemaakt en hiermee hoopt Kitase dat ze binnen een jaar na de Japanse release de Europese en Amerikaanse versie uitbrengen.

Als alles goed gaat kunnen we deze game verwachten met kerst 2010. Gaan jullie deze game kopen?