Met Project Morpheus kondigde Sony eerder deze week officieel haar eigen virtual reality headset aan en deze headset werkt uitstekend met de PlayStation 4. Dat betekent dat we games op een totaal andere manier zullen gaan ervaren en dat klinkt natuurlijk erg interessant.

Maar als we kijken naar eerdere headsets, zoals de HMZ-T3W of HMZ-T2 dan werkt het prijskaartje nogal afschrikwekkend. Beide modellen kosten rond de duizend euro en dat is natuurlijk een beetje een duur geintje voor de gemiddelde gamer. Hoe zit het dan met de VR headset?

Over prijzen werd niet gesproken door Shuhei Yoshida tijdens de presentatie op de GDC, maar wel gaf hij aan dat het betaalbaar zou zijn. Het begrip betaalbaar is nogal breed, maar onder betaalbaar verstaat Sony ook €399 voor de PlayStation 4.

“One of the great things about something being consumer electronics…is that it’s affordable,”

Dat laatste is natuurlijk gissen in contrast met de headset, want voorlopig moeten we even afwachten. Sony heeft tot op heden nog geen releasedatum of prijzen bekendgemaakt, maar wellicht dat dit op de E3 zal gaan gebeuren waarbij Sony nog meer gaat laten zien van de headset.