Als je een game via het PlayStation Network reserveert dan ben je zeker van een exemplaar op de releasedatum. Het is alleen in de huidige opzet een beetje onzinnig, want de hoeveelheid exemplaren als digitale download is in theorie oneindig dus ongeacht je een game reserveert of niet, via het PSN kan je de betreffende titel op de dag van lancering toch wel binnenhalen.

Interessanter is de mogelijkheid om de game voordat deze uit is alvast te downloaden, zodat als de releasedatum is bereikt de blokkade zichzelf doet verwijderen zodat je direct kunt gaan spelen. Dat scheelt het enige aan wachttijd, zoals nu het geval is doordat de game gedownload moet worden. Lang verhaal kort, pre-loaden dus. Iets wat op Steam bijvoorbeeld al enkele jaren gerbuikelijk is.

Tijd dat deze mogelijkheid een weg gaat vinden naar de PlayStation 4 dus en het komt sneller dan je denkt. Via Twitter hebben we van Sucker Punch vernomen dat de pre-load optie in april beschikbaar gesteld zal worden voor Noord-Amerika. Of dat ook voor Europa geldt is nog niet duidelijk, maar dat zal wellicht niet al te lang gaan duren. Wellicht komt de pre-load mogelijkheid met de aankomende firmware update mee.