Rocksteady is met het uitbrengen van de Batman Arkham games een succesvolle weg ingeslagen, een weg die EA ook graag wil bewandelen als het gaat om de nog te verschijnen Star Wars games. Dat zegt de CEO van EA, Andrew Wilson, in een interview met Fortune, waarbij het volgens hem belangrijk is om terug te keren naar waar de ‘echte roots’ van de franchise liggen.

“What Warner Bros. did with Batman was take the core roots of that IP and manifest that inside the walls of Gotham City and delivered an interactive experience that had real ties to what you would see in the films and what you had read in the comics, while having its own life because it could provide such deep and more immersive storylines,” Wilson told Fortune. “When we look at the Star Wars properties that’s how we’re looking at it.”

Wel benadrukt Wilson dat het niet de bedoeling is om games af te leveren die één op één het verhaal vertellen van de verschillende Star Wars films. Aangezien EA vorig jaar een langdurige deal sloot met Disney die de licentie van alles wat met Star Wars te maken heeft beheert, is er nog genoeg tijd om de franchise weer vanaf de grond af aan op te bouwen.

Momenteel werken DICE en Visceral Games ieder afzonderlijk aan een nieuwe titel binnen het Star Wars universum. Van DICE is bekend dat zij werken aan Star Wars: Battlefront die vorig jaar tijdens de E3 werd aangekondigd middels een hele korte teaser – zie hieronder. Het project waar Visceral Games aan werkt is nog in nevelen gehuld, maar zodra er een aankondiging volgt hoor je het.

http://youtu.be/qhNBVuzJzUw