Op het PlayStation Blog heeft ontwikkelaar 10tons een nieuwe puzzelgame aangekondigd, genaamd Sparkle 2. De game is al een tijdje uit voor de PC en mobiele platformen, maar komt nu dus ook naar PlayStation 4 en PlayStation Vita. De aankondiging ging gepaard met een trailer, die je hierboven kan bekijken.

Sparkle 2 is een kleurrijke puzzelgame waarbij het de bedoeling is dat je in het speelveld steeds drie knikkers van dezelfde kleur naast elkaar krijgt zodat ze verdwijnen. De ontwikkelaar zegt dat de gameplay vloeiend is en dat er verschillende power-ups in de game zitten. Ook zou de game mooie graphics en een cinematische soundtrack hebben.

Sparkle 2 kan je gewoon met de analoge sticks van je DualShock 4 of PS Vita besturen, maar de ontwikkelaar heeft op beide platforms nog een extra besturingsmogelijkheid bedacht. Op de PS4 kan je het touchpad van de DualShock 4 gebruiken en op de PS Vita natuurlijk het touchscreen. Volgens 10tons werken deze manieren verrassend goed.

Sparkle 2 komt op 21 mei uit en ook deze game valt onder het Cross-buy systeem. Als je de game voor de PS4 koopt zal je deze gratis voor de PS Vita kunnen downloaden en vice versa. Een prijs is op dit moment nog niet bekend, maar je zult in de nabije toekomst de game ook eerst nog even kunnen uitproberen via een demo.