Ontwikkelaar Atomicom heeft via het Europese PlayStation Blog aangekondigd dat Switch Galaxy Ultra binnenkort op de PlayStation 4 en PS Vita zal verschijnen. Ook werd bekendgemaakt dat de PS4 versie een resolutie zal hebben van 1080p en dat beide versies zullen draaien op 60fps.

Switch Galaxy Ultra zal twee online modi voor maximaal vier spelers bevatten en spelers op de PS4 en PS Vita zullen het via de Cross-play feature tegen elkaar op kunnen nemen. Tevens maakt de game gebruik van het Cross-buy systeem waardoor je de game maar voor één platform hoeft te kopen. De optie Cloud Save zorg er daarnaast voor dat je tijdens het spelen zonder problemen kunt wisselen tussen beide platformen zonder dat je opgeslagen gegevens verloren zullen gaan.

Spelers zullen de beschikking hebben over zeven schepen en er zal een online survival modus aanwezig zijn. Of dat nog niet genoeg is kun je een tweeëntwintig pagina’s tellende digitale strip unlocken wanneer je de game doorspeelt, al liet de ontwikkelaar daar nog weinig over los. Ook is de releasedatum van Switch Galaxy Ultra nog niet bekendgemaakt, maar daarover binnenkort ongetwijfeld meer.