Zoals vele gamers wel weten is er een tijdje terug een officiële WK voetbal game uitgekomen van EA. In onze review van 2014 FIFA World Cup Brazil kon je lezen dat de game zelf prima was, maar dat de game ook best goedkoper of als DLC had mogen verschijnen. Bovendien had een PS4 versie ook niet misstaan. Voor degenen die nog altijd graag FIFA 14 spelen, maar de losse WK-game niet willen aanschaffen komt EA nu met een leuke oplossing. Deze week verschijnt er namelijk een gratis update voor de game, die het WK voetbal naar FIFA 14 brengt.

Wanneer je op 29 mei FIFA 14 opstart, zal je, op welk platform je ook speelt, helemaal gratis een nieuwe update kunnen downloaden. Deze update brengt een geheel nieuwe modus binnen het altijd populaire Ultimate Team gedeelte van FIFA 14. In de modus kan je een team opbouwen dat bestaat uit spelers van alle deelnemende landen op het WK. Alle spelers en tenues komen met de update mee.

Met jouw zelfgemaakte team kan je zowel offline als online het WK toernooi spelen en dit toernooi bevat alle rondes, van poulefase tot aan de finale. De update brengt verder de officiële WK bal en het Estadio do Marcana stadion. Om het WK gevoel helemaal af te maken, zijn er wat visuele aanpassingen gemaakt, zodat je echt de WK sfeer proeft. Als bonus geeft elke WK pack die je opent, je recht op een gold pack voor de normale Ultimate Team modus.

Aangezien de officiële WK game niet op de nieuwe generatie consoles uitkwam, liepen spelers op deze platformen nog wat achter. Als goedmakertje krijgt FIFA 14 op de PlayStation 4 en Xbox One nog een extra modus met de update van 29 mei, namelijk de FIFA World Cup Kickoff mode. In deze modus kan je, los van Ultimate Team, het WK toernooi spelen met je favoriete land. Ook hier zijn alle landen weer aanwezig, evenals de WK bal en het Estadio do Marcana stadion.

De WK voetbal update voor FIFA 14 komt op 29 mei uit en als je nog eens rustig wilt zien wat het nou allemaal inhoudt, kan je hierboven de trailer van de update bekijken.