Toen Sony in februari 2013 de PlayStation 4 officieel aankondigde werden er verschillende features beloofd. Sommige van die features waren gelijk beschikbaar bij de launch van de console, andere werden later toegevoegd middels firmware updates. Toch is nog lang niet alles toegevoegd, maar Sony verzekert ons dat er nog aan gewerkt wordt.

Eén van de interessante features van de PlayStation 4 zou de mogelijkheid zijn om op ieder moment verder te gaan met de game waar je eerder mee bezig was. Nu kan dat nog niet, want je moet elke game na het opstarten van de PlayStation 4 opnieuw opstarten en vervolgens de save inladen. Sony had er destijds het volgende over te zeggen;

“The time it takes today to boot a console and load a saved game will be a thing of the past,”

Nou, helemaal tot het verleden behoort dit momenteel nog niet, maar Yoshida gaf tegenover Kotaku aan dat deze feature nog niet klaar is, maar dat het team er druk mee bezig is. Sommige zaken die werden aangekondigd bij de onthulling van de PlayStation 4 waren namelijk niet gepland voor beschikbaarheid bij de lancering van de console.

“not ready yet”.

“Our team has been working on it,”[…]”There are some things that we announced in February of last year that were not planned for the launch timeframe.”

Wanneer is het dan klaar? Dat kon Yoshida niet vertellen, maar hij zelf stelt die vraag ook wekelijks aan het ontwikkelteam. Mede omdat vele gamers er ook continu om vragen. Iets wat men zeker moet blijven doen, want het werkt als een reminder voor Yoshida die dat vervolgens bij het team neerlegt, zodat het niet vergeten wordt.

“I am asking the same question to my tech team every other week. Because every day I get reminded by lots of people: ‘Where is this? Where is that?’ It’s a great reminder for me.”

Ook de functie waarbij andere spelers de sessie van vrienden kunnen overnemen is nog niet beschikbaar, maar dat is eveneens een feature waar nog aan gewerkt wordt. Een variant hiervan zullen we in ieder geval wel gaan terugzien bij Far Cry 4, waarbij spelers die de game niet hebben zonder problemen de coöp van een ander kunnen joinen.