http://playsense.nl/images/file/img_522d67479fa3d.jpg

Sony heeft zojuist bekendgemaakt dat ze de PS Vita PCH-2000 ook in de Benelux zullen gaan introduceren, evenals de rest van Europa. Sony Computer Entertainment Europa maakt bekend dat het nieuwe Wi-Fi model na de succesvolle lancering in Japan op 10 oktober 2013, ook hier op de markt gebracht zal gaan worden. Deze nieuwe PS Vita heeft een LCD-scherm, een gestroomlijnde vormgeving en een ingebouwde geheugenkaart van 1GB.

De geheugenkaart die ingebouwd zit is alleen te gebruiken wanneer er geen memory card is geïnstalleerd in de PS Vita, het is dus niet zo dat deze 1GB bovenop je huidige kaart meegerekend kan worden. Het is voornamelijk voor mensen die bij de aanschaf van de handheld geen geheugenkaart kopen en zo toch gebruik kunnen maken van gedownloade games of het installeren van gamedata vanaf een Vita game card.

De PS Vita Slim zal verkrijgbaar zijn in de vorm van een ‘Action Mega Pack’. Deze bundel bevat een memory card van 8GB en PlayStation Network voucher codes. Deze codes geven je recht op: Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, Batman: Arkham Origins Blackgate, PlayStation All-Stars: Battle Royale, God of War: Chain of Olympus en de topper Killzone: Liberation.

Naast uiterlijke veranderingen is er ook een nieuwe batterij te vinden in de PS Vita Slim, deze zorgt ervoor dat je 4 tot 6 uur kunt gamen in tegenstelling tot de huidige 3 tot 5 uur bij het vorige model.

De nieuwe PS Vita PCH-2000 zal vanaf 27 juni in de winkels liggen.

De verschillen tussen beide modellen kun je hier nog eens bekijken.