De laatste keer dat Sony wat liet weten omtrent de verkoopcijfers van de PlayStation 4 was de console net de 7 miljoen gepasseerd. Onofficiële cijfers gaven enige tijd terug aan dat de 8 miljoen bereikt was en nu zou de PlayStation 4 op 9 miljoen keer verkocht moeten zitten.

Dat stelt althans het tijdschrift Edge, nadat ze Phil Harrison van Microsoft naar de verkoopcijfers vroegen. Harrison heeft aangegeven dat de PlayStation 4 de 9 miljoen bereikt heeft en dat de Xbox One momenteel ‘north of 5 million’ zit, ofwel de Xbox One is de 5 miljoen ruimschoots voorbij.

Als deze cijfers kloppen, dan betekent het dat er een verschil van rond de 3 miljoen zit tussen beide nieuwe platformen. En dan is er nog het gegeven dat de Xbox One (in de landen waar deze verkrijgbaar is) overal te koop is en dat Sony nog steeds tekorten wegwerkt hoewel dat nu vrij vlot gaat.

Het is even afwachten totdat Sony (en Microsoft) officiële cijfers vrijgegeven, maar als de 9 miljoen van nu klopt zal de console begin herfst de 10 miljoen moeten bereiken en dan zal Sony ongetwijfeld een verklaring doen uitgaan. Voor nu is het nog eventjes met een korrel zout nemen ondanks dat het er gunstig uitziet voor de PlayStation 4.