http://youtu.be/OTTHMVl5Ivc
Sony topman Andrew House heeft aangegeven dat Project Morpheus veel meer is dan zomaar een experiment, maar dat hij nog niet zeker is van het potentieel op de grote markt. Hij denkt wel dat Sony met dit apparaat op een speciale plek is gekomen na een ontwikkeling en investering van ruim drie jaar. Project Morpheus is bijna zo ver dat het je hersenen in de maling neemt en denkt dat je echt in een andere wereld bent.

De voornaamste reden waarom ze zo serieus met dit project omgaan is omdat Sony en House denken dat dit zomaar eens de volgende grote stap in de wereld van gaming zou kunnen zijn. Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt wat er met de Oculus Rift allemaal is bereikt, wat tevens een grote inspiratiebron voor Project Morpheus was en nog steeds is. De Oculus Rift heeft de laatste tijd ontzettend veel ondersteuning van ontwikkelaars gekregen en is een populair product.

PlayStation Worldwide Studios president Shuhei Yoshida zei eerder in april nog dat de experimenten die Sony en Oculus VR doen erg bevorderend zijn voor beide partijen. Wat er dus op duidt dat de twee ambitieuze projecten informatie met elkaar uitwisselen om de beste ervaring neer te zetten.

Of Project Morpheus hetzelfde succes zal gaan bereiken als de Oculus Rift zegt House niet te weten, maar dat het een goede en mooie toevoeging voor het ecosysteem van de PlayStation 4 al zijn staat volgens hem vast. Virtual reality in combinatie met de krachtige console van Sony zou weleens garant kunnen staan voor hele interessante nieuwe games.

Onze collega’s Roel en Lennard hadden al de mogelijkheid om op de afgelopen E3 in Los Angeles aan de slag te gaan met Project Morpheus. Hun bevindingen waren echter nog wat getemperd vanwege de game die ze hebben gespeeld. Hun bevindingen kun je hier in een video-item bekijken.

‘We’ve made some commitments; we’re putting significant investment into the product.

We do now think that we can get to this point of delivering a magical sense of presence – where your brain tricks you into thinking you’re actually in this place. We think there’s something there that could be really, really interesting for a next frontier of game development.

I don’t know, but I think that at the very least it’s going to be another really interesting advance for the PS4 ecosystem and another way to deliver brand new experiences. That’s what we’re all about.’