Ah, Spyro The Dragon. Ik herinner mij het nog als de dag van gisteren. Een oude, kleine kleuren televisie met een PlayStation ernaast waar mijn vrienden en ik op speelden. Een jaar of 7 moet ik zijn geweest dat ik mijn eerste echte PlayStation game speelde.

Sinds die tijd hopen veel mensen samen met mij dat de franchise van toen nieuw leven wordt ingeblazen op de huidige consoles. Ook Crash Bandicoot mag absoluut niet vergeten worden. Maar wat vindt Sony daar nu zelf van, willen zijn wellicht één van de series rebooten? Die vraag werd eindelijk gesteld aan de mensen die het ons kunnen uitleggen.

Sony Computer Entertainment topman Andrew House vertelde tegenover de Telegraph dat ze altijd al aan het wikken en wegen zijn geweest met het terugbrengen van de franchises. Veel mensen zijn namelijk opgegroeid met de avonturen van Spyro en Crash Bandicoot. Er zijn op het moment geen concrete plannen, maar sluit de deuren zeker niet voor deze twee helden.

Spyro en Crash zijn momenteel ook eigendom van Activision, dus zou er iets concreets willen gebeuren moet er ook daar gelijkgestemden zitten. Over in ieder geval Crash Bandicoot zeiden ze daar al eerder over dat er naar nieuwe mogelijkheden gekeken wordt. Wat betreft Spyro zal dat ook zeker zo zijn, aangezien dat karakter nog altijd voortleeft in hun Skylanders serie.

‘This is very dangerous ground. In concept, it is something we’ve been thinking about and discussing, and this is a shift for us.

We’ve started to say that maybe there isn’t anything wrong with going back and looking at characters that people still talk about, that were a big part of either their childhood or their youth. I definitely wouldn’t close the door on that.’