http://playsense.nl/images/file/img_53ea0adb332f4.jpg

Microsoft is op dit moment de underdog in de next-gen console wars en dat betekent dus dat ze flink hun best moeten doen om de verkoopaantallen gelijk te stellen aan die van de PS4. Allereerst komt Micrsoft met een nieuwe console, alhoewel nieuw, het is de gewone Xbox One alleen dan voorzien van een Call of Duty: Advanced Warfare skin.

Het is een limited edition Xbox One die verkocht gaat worden voor 499euro en niet alleen de skin is het vernoemen waard, ook zal dit de eerste Xbox One zijn met een 1TB harde schijf, de PS4 is tot nu toe alleen nog verkrijgbaar met 500GB HDD. Hierbij moeten we alleen wel vermelden dat de harde schijf van de PS4 makkelijk te vervangen is met garantie-behouding, iets wat niet mogelijk is met de Xbox One.

De bundel met Call of Duty: Advanced Warfare bevat dus een limited edition console, de game en een Xbox One met 1TB HDD, voor de prijs van 499 euro. Er zit alleen geen Kinect bij deze bundel, dus de 100 euro extra zit hem vooral in de grotere harde schijf en meegeleverde game.

Verder kondigt Microsoft met trots aan dat Rise of the Tomb Raider in 2015 exclusief verschijnt voor de Xbox One en dus niet op de PS4. Ook kondigde men aan dat FIFA legends exclusief blijft op de Xbox One evenals de Call of Duty: Advanced Warfare downloadbare content. Verder heeft men nog Fable Legends en een nieuwe game die lijkt op Rollercoaster Tycoon in hun arsenaal, namelijk Screamride. Uiteraard is er ook nog een Gran Turismo tegenhanger, namelijk Forza Horizon 2, het vervolg op Microsoft’s launch titel Forza Horizon. Een andere grote parel van Microsoft wordt natuurlijk Halo 5: Guardians, een game die veel betekent voor de Xbox One. Deze game zal een multiplayer beta gaan krijgen deze herfst.

http://playsense.nl/images/file/img_53ea139137c31.jpg

Naast een Call of Duty: Advanced Warfare bundel komt men ook met een bundel voor Sunset Overdrive. Deze bundel bevat de witte Xbox One, Sunset Overdrive en een controller. Deze Xbox One heeft een 500GB harde schijf en zal 399 euro kosten, net zoveel als de PS4 dus alleen dan met gratis game. Verder is er dus geen prijsverlaging zoals verwacht, men dacht namelijk dat de normale Xbox One SKU op 349 euro zou komen, maar dit is niet doorgevoerd.