In Japan zijn er inmiddels tig PlayStation 4 consoles te verkrijgen met een faceplate die gerelateerd is aan een game. In Europa en Amerika moeten we het helaas nog altijd doen met de zwarte of witte PlayStation 4, maar daar gaat mogelijk snel verandering in komen.

Sony heeft afgelopen weekend Project SkyLight gelanceerd en via dit project gaat Sony game gerelateerde faceplates produceren en verkopen. Op dit moment zijn er twee verschillende faceplates verkrijgbaar, één van LittleBigPlanet 3 en één van The Order: 1886. Deze faceplates kosten in de Sony Store momenteel $24.99.

Deze faceplates zijn in een zeer beperkte oplage verkrijgbaar, maar Sony gaf wel aan in de nabije toekomst meer varianten te gaan produceren. Daarnaast is Sony van plan om meer cosmetische upgrades te lanceren, zodat je je console nog meer persoonlijk kan maken. Wat we hiervan moeten verwachten is nog even afwachten.

Project SkyLight is momenteel enkel in Noord-Amerika als initiatief gelanceerd en het is nog even afwachten of we dit ook in Europa tegemoet mogen zien.