infamous

We waren het al eerder van plan maar we hebben het juiste moment afgewacht, namelijk een serie artikelen over onlangs beschikbaar gestelde demo’s op het PlayStation Network of demo’s die binnenkort uitkomen. En wat is nu een betere demo om het artikel mee af te trappen dan die van inFAMOUS, Sony’s nieuwe titel die exclusief is voor de PlayStation 3.

Bepaal zelf wat je doet
inFAMOUS gaat over een enorme explosie die heeft plaats gevonden in de Empire City. De stad is na deze explosie eigenlijk nooit meer hetzelfde geworden en het is een enorme chaos met verschillende bendeleden die de boel proberen over te nemen. In deze stad begeeft zich ook de hoofdpersoon van de game, namelijk Cole. Deze hoofdpersoon is echter er nogal raar vanaf gekomen na de enorme explosie, hij heeft namelijk superkrachten gekregen. In de game kruip je in de huid van Cole en kun je zelf bepalen wat je met die krachten gaat doen, gebruik je het om mensen te helpen of verwoest je alles wat in de weg staat en vermoordt je iedereen die je lief en leed is? In de demo zie je het karma-systeem waar inFAMOUS gebruik van maakt al meteen goed terug, je hebt een metertje linksboven in je beeld welke aangeeft of je bijvoorbeeld een volksheld bent of een gevreesd iemand. Een beetje het good cop, bad cop idee dus zoals we dat kennen uit films.

Indien je gevreesd bent zullen mensen van je weglopen op straat en zelfs schrikken van je, ook krijg je een wat ander ‘donker’ uiterlijk en is de elektriciteit om je heen roodkleurig. Wanneer je echter een volksheld bent zullen mensen je aanbidden en is de elektriciteit om je heen blauwkleurig. Ook hebben beide eigenschappen zo hun unieke superkrachten die je kunt kopen in het startmenu. In de demo kun je al meteen zien hoe dit systeem gebruikt wordt, als je bijvoorbeeld allemaal auto’s de lucht in knalt en mensen het leven zuur maakt door ze een enorme golf van elektriciteit achter de kont aan te schieten, dan zal je al snel gevreesd worden.

infaaa

Missies in de demo
In het begin van de demo zal je geΓ―ntroduceerd worden met een informatief filmpje en daarna krijg je de kans om zelf achter de controller te kruipen. Het eerste wat je moet doen is een trein naar het station brengen, dit doe je echter niet zoals je misschien wel in GTA gewend bent door achter het stuur te kruipen, nee je gaat bovenop de trein zitten en schiet elektriciteit in de eerste wagon zodat het gaat rijden. De Reapers, een vijandelijke bende, probeert echter het elektriciteit geleidingssysteem telkens uit te schakelen. Dit los je op door af en toe onder het spoor te kruipen en dan met de R1-knop al schietend met je krachten op het elektriciteit mechanisme te keer te gaan. Je zal dan merken dat de trein weer verder gaat, de Reapers proberen dit echter weer te dwarsbomen door auto’s op het spoor te ‘parkeren’.

Hier heeft meneer Cole alleen een geweldige superkracht voor, met de X-button kun je namelijk dingen die vlak voor je neus liggen uit de weg ruimen. Met een enorme elektriciteitsstoot knal je de auto’s en je vijanden uit de weg en zullen zij al vliegend door de lucht met een harde smak op de grond terecht komen. Nadat je deze missie voltooid hebt krijg je nieuwe icoontjes op je GPS waarbij je nog meer dingen kunt doen voor de burgers van Empire City.

infaa2a

Groot voor een demo
Verrassend is dat nadat je de eerste missie hebt gedaan je een enorme map al naar hartenlust kunt verkennen. De mensen op straat roepen al dingen naar je zoals ‘Daar is hij!’, afhankelijk van je karma-status natuurlijk en de stad is al best tot leven. Je kunt tevens ook auto’s wegsknallen, mensen verrot schieten met elektriciteit, prima vertier dus. Tevens zijn er nog meer missies die je kunt doen zoals het verdedigen van een watertoren. De Reapers waren namelijk zo lief geweest om een tank met teer in de watertoren te hangen, en dat is natuurlijk niet zo lekker als je een glaasje water uit de kraan wilt of wanneer je de WC doortrekt. Al met al is er genoeg te doen in de demo om je sowieso voor minstens een half uur bezig te houden, een hele uitgebreide demo dus! En daarna kun je net zo lang rondschieten en auhoeren als je zelf wilt in Empire City. Dit geeft ons dus alle reden voor een download tip!

Algemene informatie
Grootte: 1239MB
Release demo: 21 mei
Release game: 29 mei
Taal: Nederlands, Engels en vele anderen.
Resolutie: 720p
Duur: Minimaal een half uur