Het is alweer even geleden dat we van de Dead Space franchise hebben gehoord, want na Dead Space 3 is er niets meer verschenen en aangekondigd. Dat is deels te wijten aan het feit dat Visceral Games momenteel werkt aan Battlefield: Hardline, maar ook omdat de bedenkers van de franchise – Glenn Schofield en Michael Condrey – bij de studio vertrokken zijn om Sledgehammer Games op te richten.

Zonder die twee is het een stuk lastiger om de magie van de eerste game te blijven houden in een eventueel nieuw deel. Desalniettemin ziet Visceral Games een vervolg maar wat graag verschijnen, omdat ze onder andere de franchise een warm hart toedragen, zo vertelde general manager Steve Papoutsis in een interview met GamesTM.

“Many, many people here at Visceral have a warm spot in their heart for Dead Space, and right now we’re busy with Hardline and… other things… but it’s definitely something that we’d love to look at again,”[…]”There’s definitely a lot of interest internally for us to pick that up again at a future date.”

Gezien de liefde en interesse is er wellicht een goede kans dat Visceral Games over enkele jaren met een vierde deel aan de slag gaat. Mocht het zover komen, zien jullie een nieuw deel graag komen of moeten ze het bij de huidige drie houden?