Duke Nukem

Duke Nukem, wie kent deze games nou niet? De games waren revolutionair en spraakmakend voor de meeste gamers en nu is het einde in zicht. 3D Realms is de ontwikkelaar van de succesvolle reeks en is failliet verklaard. Dit volgens zeggen van medewerker Joe Siegler, want er is nog geen officieel persbericht uitgegeven.

“Het is geen marketing dingetje. Het is echt waar!”

3D Realms kwam al eerder in de problemen, daarom hebben ze laatst nog een nieuwe studio opgezet om de franchise te redden; Apogee. Volgens Joe Siegler zijn alle werknemers al op de hoogte en hebben ze voorgoed de deuren gesloten. Overigens blijft Apogee wel bestaan en gaan ze verder met de ontwikkeling van de Duke Nukem Trilogy voor de PSP en Nintendo DS. Uitgever Take-Two bevestigd min of meer de teloorgang van de ontwikkelaar, omdat zij niet de studio hebben voorzien van financiele middelen, maar hun waren er ook niet verantwoordelijk voor, volgens vice-president of communications Alan Lewis.

“Wij kunnen bevestigen dat onze relatie met 3D Realms voor Duke Nukem Forever enkel bestond uit een overeenkomst over het uitgeven van de game. Hierbij zouden we ook geen financiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de game. Take-Two behoudt echter wel het recht om Duke Nukem Forever uit te geven.”