De naam Koji Igarashi zal lang niet iedereen wat zeggen, toch is het geen onbekende in de gamesindustrie. Hij was in het verleden vooral betrokken bij de Castlevania games, zo was hij de assistant director van Castlevania: Symphony of the Night. Ook was hij betrokken bij Castlevania: Rondo of Blood, Castlevania: Chronicles en Castlevania: Harmony of Despair in verschillende rollen.

In 2014 verliet hij Konami om een eigen studio te beginnen en na een jaar van stilte heeft hij zijn nieuwe game aangekondigd, Bloodstained: Ritual of the Night. Deze game is in ontwikkeling voor onder andere de PlayStation 4, maar om de game ooit het daglicht te laten zien doet hij beroep op Kickstarter en de potentiële backers.

Bloodstained: Ritual of the Night is een Igavania type game, iets waar de fans om hebben gevraagd en waar hij iedereen in tegemoet komt. In de game speel je met Miriam, een 18-jarige wees die te maken heeft met een wat rare huid die langzaamaan kristalliseert in glaspatronen. Dit komt door een vloek die over haar is uitgesproken door een corrupte groep alchemists.

Johannes, een vriend van Miriam onderzoekt deze vloek en hij heeft een manier gevonden om de vloek te vertragen, door runes om de geïnfecteerde delen heen te tekenen. Dit helpt en hierdoor kan ze op pad in een met demonen gevuld kasteel om Gebel te vinden, een andere vriend. Hij heeft met dezelfde vloek te maken, maar heeft wel de alchemists kunnen vernietigen. Hierna eigende hij het kasteel zichzelf toe toen hij realiseerde dat de vloek hem tot iets anders dan een mens had gemaakt. De vervloekte kristallen in Miriam en Gebel zijn aan elkaar gelinkt naar demonische magische krachten en dat zal hun helpen in hun verdere tocht.

Zoals ook op de bovenstaande screenshot is te zien zal de game enigszins oldschool aanvoelen met dito klassieke gameplay. Wel mixt Igarashi klassieke elementen met nieuwe gameplay elementen, waaronder een crafting systeem waardoor spelers wapens van magische mogelijkheden kunnen voorzien. Verder bevat de game een uniek skill/parameter systeem.

Interesse in de game? Doneren kan hier. Het doel is overigens al ruimschoots gehaald.